Lolly Pops din aripioare de pui(picante) cu susan si jeleu de sfecla

de nico15 in Pui, 5 Mar 2012 | 3299 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6-8 aripioare
  • 2 bucati de sfecla potrivita
  • ½ de hrean
  • 1-2 oua
  • otet
  • ulei,
  • sare,
  • piper
  • susan alb/negru
  • gelatina 10 g  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lolly Pops din aripioare de pui(picante) cu susan si jeleu de sfecla:

Se iau aripioarele si se taie partea de sus a aripioarei, vor ramane doua doua bucati in cadrul aripei, aceasta se va impinge pana se va rupe si vom impinge pana vor iesii doua oase mici. Pe unul dintre oase il vom scoate cu mare grija, dupa care carnea din aripioara o vom inveli in jurul osului ramas, creeind lolly pops.

Pe acestea le saram, piperam si le vom trece prin oul batut dupa care prin susan, alb si negru, dupa aceea  le vom scufunda in baie de ulei(friteusa). Le lasam sa se patrunda dupa care le scoatem pe servetele de hartie pentru a indeparta surplusul de grasime.

Sfecla poate fi prefiarta si ar fi foarte bine, deoarece se scurteaza timpul de pregatire al preparatului. Daca nu se va pune sfecla la cuptor si se va coace, va trebui lasata 1-1 ½ ore la cuptor pentru a fi bine patrunsa. Dupa care o scoatem si o taiem cubulete, saram si punem putin ulei, o dam in asteptare. Separat punem la hidratat gelatina in 50 de ml de apa rece si lasam cat se va hidrata, dupa care aceasta se va pune peste sfecla si blendam.

Dupa ce am facut acest piureu il vom pune in forma de briose mai mici si il vom da la rece in frigider. Separat curatam hreanul, il radem, adaugam otet si sare si lasam in asteptare acesta se va pune intre doaua bucati de sfecla dar numai in momentul servirii, altfel va capata culoare rosie.

Dupa ce s-a facut jeleul de sfecla se vor scoate cate doua bucati iar intre ele se va pune un strat de hrean si se va servi

Inainte sa adaugam gelatina oprim putina sfecla, 20 ml vin rosu,adaugam putin hrean si blendam. Acest sos va acompania preparatul nostru.

Pofta Buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lolly Pops din aripioare de pui(picante) cu susan si jeleu de sfecla" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

MIUTA 1

06.03.2012, 15:01

Wauuuu,foarte interesant
Cred ca e delicios

iry-gabriela 1

06.03.2012, 20:38

interesant

Angelina_Elena 1

06.03.2012, 22:07

ce interesant

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Orz in sos de tomate cu legume si aripioare de pui picante